28o

"Малюю серцем". На п'ятому етапі проєкту створювали картини патріотичного змісту

  • 2024.08.14 08:54
    • Громада
    • Для військовослужбовців та їхніх сімей
  • 39

Відбулося п’яте заняття у рамках проєкту «Малюю серцем». 

Проєкт передбачає майстер-класи із живопису для матерів, дружин, коханих полеглих на війні Героїв із Калуської громади. 

На заняті 13 серпня учасниці створювали картини на патріотичну тематику. До участі зголосилися 8 учасниць. Із ними працювали мисткині Вікторія Гречко і Ольга Чолінська. 

— Це така добротна арттерапія, — переконує Леся Піцик, начальниця відділу культури, навчальних закладів, бібліотечної та музейної справи управління культури, національностей та релігій Калуської міської ради. — За час проєкту учасниці стали ближчими, навчилися взаємній довірі і підтримці. Вони малюють зосереджено, із усмішками. Адже на полотнах — їхні найцінніші спогади про синів, коханих, їхні почуття, емоції. Після завершення проєкту роботи залишаться в авторок. Я впевнена: будуть для них дуже дорогими.

- Сьогодні я малюю Україну. Її найбільше любив мій Володя, - зазначила мама Героя Ірина Кушлик.

Проєкт «Малюю серцем» розпочався у квітні. Заняття відбувалися у виставковій залі. Тривали по три години. Жінки-учасниці мали нагоду обрати тематику своїх робіт. 

Проєкт реалізовує управління культури, національностей та релігій Калуської міської ради, «Музейно-виставковий центр Калуської міської ради», спільно із громадською організацією «Сім’я Героя Калуша».

Роботи покажуть на тематичній виставці з нагоди Дня Незалежності України, відкриття якої заплановане на 25 серпня.

Інші новини