23o

Відбулося засідання постійної депутатської комісії з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та інвестиційної політики Калуської міської ради.

  • 2024.07.24 10:12
    • Актуально
    • Громада
  • 32

На порядку денному комісії — 24 питання. Перший блок питань розглянули на засіданні комісії, що відбулося 23 липня під головуванням депутатки Калуської міської ради Алли Попельницької. 

Зокрема, розглянули питання про внесення змін до низки міських цільових програм, серед яких:

- соціального захисту на 2023-2025 роки;

- підтримки ВПО на 2024 рік;

- «Розвиток культури Калуської міської територіальної громади на 2023-2025 роки».

Зокрема, змінами до програми капітального ремонту багатоквартирних житлових будинків Калуської МТГ на 2024-2026 роки передбачено виділення коштів на ремонт будинку на площі Героїв, 2 у Калуші. Споруда потребує комплексного ремонту, і мешканці готові долучитися через співфінансування. Члени комісії зважили на першочергові заходи, які необхідні, щоб забезпечити комфортні умови проживання у будинку.

Начальниця управління соціального захисту населення Калуської міської ради Любов Федоришин зупинилася на основних положеннях проєкту програми для постраждалих осіб у Калуській міській територіальній громаді. Це — нова програма у сфері протидії домашньому насильсьтву, яка буде спрямована на ефективну роботу із кривдниками.

Начальник управління з питань надзвичайних ситуацій Калуської міської ради Іван Дембич представив проєкти рішень міської ради, які необхідні для продовження допомоги військовим підрозділам, де служать калушани. 

Обговорили і проєкти рішень міської ради, що стосуються та фінансової підтримки медичних закладів, що функціонують у громаді. 

Рішення комісії матимуть рекомендаційний характер під час розгляду питань під час пленарного засідання чергової сесії Калуської міської ради.

Інші новини