29o

«Любиш пироги – іди до церкви». Хотінська громада об’єдналася для доброї справи

  • 2023.07.17 15:45
    • Громада
    • Культура
  • 216

Учора у Хотіні відбулося справжнє свято для душі і – шлунку. Крафтова гостина «Свято пирога» — благодійний захід, який відбувся на подвір’ї Храму Святого Миколая.

Захід ініціював священик парафії – отець Андрій Ляхович. До нього долучилися і учасники християнського табору «Веселі канікули з Богом». А це 120 хлопців та дівчат, які духовно відпочивали при церкві Святого Миколая з 10 по 16 липня.
- Мета дійства - прикликати вірян до щонедільної молитви в храмі, прищепити дітям любов до рідних цінностей та зібрати кошти для центру реабілітації воїнів «Прикарпаття 4.5.0.», - поділився о. Андрій Ляхович.
Усі охочі могли приєднатися до недільної Літургії у Храмі Святого Миколая. А опісля – скушувати вареники аж із різноманітними начинками, а також – насолодитися грою 100-літнього духового оркестру.
- Гордістю Хотіня є духовий оркестр, якому майже 100 років із часу заснування. Виступ цього колективу є «родзинкою» будь-якого заходу, який відбувається у громаді. На чолі з молодим керівником Володимиром Вагілем учора представили нову програму: патріотичні пісні, сучасні твори про війну, марші. Усе це надавало крафтовій гостині особливості, - каже їмость парафії Оксана Ляхович.
Вареники готували мешканці житлового масиву Хотінь, внутрішньо переміщені особи, які там мешкають, а також батьки юних відвідувачів християнського простору «Веселі канікули з Богом». Заохочували у вельми оригінальній формі крафтової гостини: «Любиш пироги – іди до церкви»!
Картопля, картопля-сир, капуста, яфини, вишні, сир солодкий, м'ясо, бринза, — загалом 9 начинок! Пригощали також і випічкою - пиріжками із маком, варенням, яблуками, шоколадом, патріотичними кексами.

На гостині зібрали близько 20 тисяч гривень на потреби реабілітаційного центру «4.5.0. Прикарпаття», який розташований на території житлового масиву Хотінь.

Щира подяка організаторам, усім господиням, що підтримали ідею і долучилися до організації, хто готував страви і складав свої пожертви.

Громада – велика сила!

Інші новини