18o

У Калуші відкриється художня виставка загиблого Героя Олега Дробоцького, якому назавжди 26!

  • 2024.07.04 14:38
    • Громада
    • Культура
  • 38

Виставка "Фарби дихають війною" авторства Олега Дробоцького - художника, фотографа, волонтера, військового, старшого солдата 67 ОМБР ЗСУ відкриється 11 липня о 14:00 у виставковій залі. 

Олег Дробоцький народився в селі Вербовець Тернопільської області. Був творчою дитиною, любив малювати. Тому з вибором фаху довго не вагався. Навчався на відділенні образотворчого мистецтва у Кременецькому коледжі імені Тараса Шевченка. У 2019-му закінчив Львівську академію мистецтв. Писав картини. Влаштовував виставки, одна з них мала назву «20/242: Донецьк. Аеропорт». Після випуску з академії Олег вирішив служити за контрактом у Збройних силах України.

Під час повномасштабного російського вторгнення художник захищав Україну у складі 67-ї окремої механізованої бригади ЗСУ. Обіймав посаду стрільця-санітара. Брав участь у боях на найзапекліших ділянках фронту.

Старший солдат Олег Дробоцький, позивний Художник, загинув 6 березня 2023 року в бою з окупантами біля села Оріхово-Василівка на Донеччині. Воїну було 26 років.

Виставка триватиме впродовж місяця.

Інші новини