12o

У міській лікарні здійснено моніторинг надання медичної допомоги пацієнтам з ВІЛ/ СНІД

  • 2023.08.29 16:55
    • Охорона здоров'я
  • 152

  29 серпня фахівцями в сфері діагностики та лікування ВІЛ-інфекції Андрієм Білцем, лікарем-інфекціоністом відділу управління та протидії ВІЛ-інфекції ДУ «Центр громадського здоров’я МОН України», та Катериною Пустовіт, програмним спеціалістом Альянсу Громадського здоров’я, здійснено моніторинг надання медичної допомоги пацієнтам з ВІЛ/ СНІД у Калуській громаді.

  Заходи здійснюються в рамках реалізації Державної політики у сфері протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу, туберкульозу та вірусним гепатитам на період до 2030 року, з метою оцінки виконання заходів з питань профілактики, діагностики та лікування ВІЛ-інфекції на регіональному рівні. Фахівцями було детально вивчено роботу кабінету "Довіри".

  По завершенні на нараді за участю заступника міського голови Наталії Кінаш, Миколи Гудима, директора КЗ «Калуська міська лікарня», а також фахівців лікувальної установи, які задіяні у наданні допомоги людям, які живуть з ВІЛ, обговорено результати перевірки.

  Представниками ДУ «Центр громадського здоров’я МОН України» та Альянсу Громадського здоров’я надано відповідні рекомендації.

  На сьогодні на обліку в кабінеті «Довіра» в Калуській громаді перебуває 62 особи. Нагадуємо, що в Калуській міській лікарні можна зробити безоплатне тестування та дізнатися свій ВІЛ–статус. Адреса: вул.Каракая, 25.

Інші новини