18o

У МІСЬКІЙ ЛІКАРНІ КАЛУША ЗАПРАЦЮВАВ НОВИЙ СУЧАСНИЙ ЛІФТ

  • 2022.01.17 16:29
    • Громада
  • 722

Продовжується робота щодо модернізації та осучаснення лікувальних закладів Калуської міської територіальної громади. Від сьогодні, 17 січня, введений в експлуатацію ліфт У Калуській міській лікарні (вул. Каракая). Це чудовий подарунок до різдвяних свят працівникам та пацієнтам установи, адже необхідність ліфта зумовлена транспортуванням людей з травмами, особливими фізичними потребами, пенсіонерів, перевезення різного медичного обладнання тощо.

     В урочистому запуску ліфта взяли участь перший заступник міського голови Мирослав Тихий, заступниця Наталія Кінаш і заступниця голови Калуської райдержадміністрації Ярослава Гасяк.

   Мирослав Тихий наголосив, що вирішено ще одне питання – доступності у наданні послуг в міській лікарні. Запуск пасажирського ліфта - це ще один крок у позитивних змінах в медичній галузі Калуської громади. Наталія Кінаш, заступник міського голови, зазначила, що це важлива подія, на яку з нетерпінням очікували і працівники медзакладу, і пацієнти. Адже ліфт у лікарні не працював близько тридцяти років, а в закладі три поверхи. Багатьом хворим проблематично самостійно рухатися через стан здоров’я, а транспортувати їх через сходову клітку на ношах теж було складно. Та і наявність ліфту є вимогою НСЗУ до медичних закладів про надання послуг. «Це дасть можливість збільшити кількість послуг, а саме: надання реабілітаційної допомоги для людей після інсульту, отриманих травм, для осіб з обмеженими функціями пересування», - сказала Наталія Олександрівна.

     Микола Гудим, директор КНП «Калуська міська лікарня», подякував медичному персоналу за пророблену роботу та владі міста за підтримку.

    Вантажопідйомність ліфта до 1000 кг. Це сучасний ліфт, польського виробництва, оснащений кнопкою пріоритетного виклику. У кабінці легко можна розмістити каталку з лежачим пацієнтом. Вартість проведення капітального ремонту із заміною ліфта склала майже 1,08 млн грн, виготовлення експертизи проектної документації по об’єкту капітельного ремонту, кошторисної частини робочого проекту, проектної документації, послуг в сфері професійної підготовки – навчання персоналу «Правила будови і безпечної експлуатації ліфтів» - 48 500 грн. Встановленням ліфта займалося ПП СРБУ "Прикарпатліфт".

    Перший заступник міського голови Мирослав Тихий та заступниця Наталія Кінаш разом із директором закладу Миколою Гудимом протестували та перевірили на справність новий ліфт.

    На тривале використання ліфта приміщення освятили.

Інші новини