-1o

Для працівників структурних підрозділів міської ради провели роз'яснювальну лекцію про вакцинацію від COVID-19

  • 2021.09.17 07:45
    • Охорона здоров'я
  • 665

З метою доведення до широкого кола громадян важливості проведення вакцинації, яка сприятиме швидшому набуттю колективного імунітету в Калуській громаді, 16 вересня 2021 року для працівників структурних підрозділів міської ради заступник міського голови Наталія Кінаш та начальник Калуського районного відділу ДУ «Івано-Франківський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Богдан Пеленичка провели роз'яснювальну лекцію в кінозалі "Час кіно" КЗ "ПК "Мінерал".

  Богдан Пеленичка повідомив останні статистичні дані про перебіг вакцинації від коронавірусного захворювання COVID-19 та розповів про необхідність проведення таких щеплень.

   Заступник міського голови Наталія Кінаш повідомила, що  21% дорослого населення Калуської територіальної громади вакцинувались від коронавірусу, а також  розповіла про походження, ефективність вакцин та проінформувала, що у центрі масової вакцинації є 3 наявні вакцини для  першої дози щеплення (Pfizer, AstraZeneca, CoronaVac) і 1 вакцина для повторної дози щеплення (Moderna).

  Заступник міського голови приділила увагу фейковим новинам про вакцинацію від COVID-19, що ширяться інтернетом, серед яких «Щеплення проти коронавірусу робить людей безплідними!", надала їм медичне роз‘яснення чим спростувала  негативну та недостовірну інформацію.

  Під час обговорення лектори розповіли про можливу реакцію організму на щеплення, а також відповіли на  актуальні питання учасників заходу про щеплення від COVID-19.

 Нагадаємо, що для того, щоб повноцінно імунізуватися від COVID-19, необхідно отримати дві дози однієї вакцини. Центр вакцинації працює на базі КНП "КМЦ ПМСД КМР" по вул. Б.Хмельницького, 32 щоденно з 10.00 до 16.00 год.

 Вкотре закликаємо мешканців нашої громади пройти вакцинацію і вберегти себе від важкого протікання захворювання.

   

 

 

 

Інші новини