23o

Полеглого Героя Тараса Пукіша нагороджено медаллю «За військову службу Україні»

  • 2023.10.12 18:00
    • Громада
    • Герої не вмирають
  • 254

   Указом Президента України за особисту мужність, самовідданість виявлену в захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, сумлінне бездоганне служіння українському народові нагороджено медаллю «За військову службу Україні», на жаль, посмертно полеглого Захисника Тараса Пукіша.

   Передати відзнаку рідним загиблого Захисника сьогодні, 12 жовтня, до Калуша приїхав заступник начальника Мукачівського прикордонного загону з персоналу, підполковник Роман Павловський. Спільно з першим заступником Мирославом Тихим зустрілися з сестрою Героя Лесею Кондратенко, щоб вручити медаль та ще раз подякувати за жертовний подвиг її брата - Героя Тараса Пукіша, який загинув 12 лютого 2023, захищаючи Україну.

   Калуська громада попрощалася з полеглим Захисником 17 лютого 2023 року. Вічний спочинок Тарас знайшов у рідному селі Мостище.

    Тарас Пукіш прожив всього 39 років, але прожив їх гідно, ставши прикладом справжнього патріота для наступних поколінь. Щиро переймався долею України, не міг стояти осторонь біди, яка прийшла на нашу землю. Тож ще під час Революції Гідності, проявляючи свою громадянську свідомість, був активістом на Майдані. Безсумнівно, що така людина не змогла встояти й тоді, коли ворожа орда розпочала повномасштабну війну в Україні. Тож з перших днів російського вторгнення добровільно став на захист Батьківщини. Служив інспектором прикордонної служби, був кулеметником групи інспекторів прикордонної застави.

   Побратими згадують Тараса як зразкового військовослужбовця, всі поставлені завдання виконував вправно та, беззаперечно, мав неабиякий авторитет серед колег, вмів згуртовувати людей, завжди радо підтримував та допомагав. Навіть, якщо зібрати всі нагороди світу, все ж неможливо загоїти рану в душах рідних Героя, які втратили близьку та дорогу серцю людину. Але ця нагорода буде доброю згадкою про безмежне прагнення полеглого воїна до волі, правди та справедливості.

  Сестра Тараса, отримавши медаль, промовила зі сльозами: «Останній привіт...» Сумно та боляче усвідомлювати, якою ціною нам дається новий день. На жаль, реальність жорстока, війна безжальна…

   Світла пам'ять про полеглих Захисників України житиме в віках!

   Слава Україні! Героям Слава!

Інші новини