8o

Відбувся круглий стіл на тему "30 липня - Всесвітній день з протидії торгівлі людьми"

  • 2021.07.31 08:24
    • Громада
    • Соціальна сфера
  • 431
За участю заступника міського голови Надії Гуш відбувся круглий стіл на тему "30 липня - Всесвітній день з протидії торгівлі людьми", метою якого було інформування населення про проблему сучасного рабства, нелегальної зайнятості, різних форм експлуатації та торгівлі людьми.
     На початку заходу відповідальний спеціаліст управління в справах сім'ї, молоді фізкультури та спорту Калуської міської ради Аліна Бігун повідомила про актуальність проблематики та масштаби торгівлі людьми в світі, Україні та області. Заступниця начальника управління соцзахисту населення Калуської РДА проінформувала присутніх про звернення потерпілих від торгівлі людьми до уповноваженої особи з проведення процедури з установлення статусу постраждалих від торгівлі людьми Калуської РДА (Іванни Гулійчук). Директор Калуського центру соціальних служб Галина Дидич повідомила про надання соціальних послуг Калуським центром соціальних служб постраждалим від торгівлі людьми. Соціальний мененджер Центру - Уляна Бялик розповіла про приклади з досвіду роботи з потерпілими. Начальник служби у справах дітей говорила про проблему нелегальної дитячої праці та жебрацтва. Тарас Бульба інформував про діяльність правоохоронних органів в даній сфері. Ольга Жиркова повідомила про надання безоплатної правової допомоги.
    Також говорили про співпрацю з Калуською філією Івано-Франківського центру зайнятості і про систематичне проведення інформаційно-просвітницьких семінарів на тему "Ризики нелегальної зайнятості". Присутні почули інформацію про одноразову грошову допомогу потерпілим від торгівлі людьми і процедуру її отримання в управлінні соціального захисту населення. А на завершення присутні експерти послухали думку громадського сектору від представників учнівського парламенту щодо превентивної діяльності та їхньої перемоги у конкурсі "Знай свої трудові права".
   Як підсумок засідання круглого столу, Аліна Бігун запропонувала учасникам скласти алгоритм спільних подальших дій та рекомендацій. Серед них: розробити сіті-лайти, розмістити більше інформації по освітніх закладах територіальної громади, доносити населенню інформацію про кількість притягнених до відповідальності за торгівлю людьми, запропонували звернутися до Міністерства соціальної політики із пропозицією збільшити розмір одноразової виплати, як стимулюючий фактор збільшення звернень потерпілих, просвітницьку діяльність в старостинських округах щодо обізнаності населення в селах.
Інші новини