20o

На нараді у першого заступника міського голови Мирослава Тихого обговорили деталі роботи створеного та вже зареєстрованого геріатричного центру

  • 2023.01.02 17:58
    • Громада
    • Соціальна сфера
  • 326
✅ Сьогодні у першого заступника міського голови Мирослава Тихого відбулась нарада щодо організації роботи вже створеного і зареєстрованого комунального закладу «Геріатричний центр Калуської міської ради».
   Передовсім Мирослав Васильович представив призначеного сьогодні директора цього закладу – о.Миколу Крушеца. Його вже давно знає наша громада, бо вже багато років є настоятелем церкви Святого Андрія Первозванного, що в Калуші на вул. Долинській, а водночас є великим ентузіастом в організації літніх таборів для дітей та молоді, всебічної допомоги літнім та людям з інвалідністю. 5 років о.Микола Крушец є керівником благодійного фонду «Карітас парафії Святого Андрія Первозванного УГКЦ м.Калуш».
На таку нелегку соціальну роботу, як це передбачає новостворений геріатричний центр, о. Миколу Крушеца благословив Владика Володимир Війтишин – Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський УГКЦ.
   Ще учасники наради обговорили деталі співробітництва з благодійним фондом «Восток-SOS», який береться відремонтувати приміщення під центр (на базі міської лікарні) та частково його обладнати.
   Нагадаємо, що Калуський геріатричний центр в Івано-Франківській області вже четвертий за рахунком проект, який реалізує БФ «Восток-SOS». Три попередніх успішно завершені – у Більшівцях, у Блюдниках та у Лисці. І на сьогодні ми можемо ствердно сказати, що вже в скорому часі наші мешканці з числа літніх людей, маломобільних та немобільних (зокрема й внутрішньо-переміщені особи) матимуть комфортний заклад, в якому надаватиметься широкий спектр послуг.
Інші новини