7o

Кризову кімнату для перебування осіб, які постраждали від домашнього насильства, презентували на фотовиставці «Небезмежність»!

  • 2022.01.27 11:41
    • Громада
    • Соціальна сфера
  • 349

26 січня 2022 року у Виставковій залі управління культури національностей і релігій відбулося відкриття виставки «Небезмежність» та відео-презентація освячення кімнати кризового реагування денного центру  соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі.

Гостями заходу були представники ОДА, департаменту соціальної політики, РДА, керівники та представники структурних підрозділів міської ради.

Міський голова Андрій Найда подякував Міністерству соціальної політики України за надану державну субвенцію територіальній громаді, скерованій на створення спеціалізованих закладів для постраждалих від домашнього насильства, а заступниця голови ОДА Людмила Сірко – відповідно за вчасну реалізацію її та добре виконання роботи.

Атмосферу доброзичливості та святкового дійства створила викладачка музичної школи Ольга Пилипчук чудовим виконанням творів на саксофоні.

Заступниця міського голови, координаторка заходів із запобігання та протидії домашнього насильства Надія Гуш, повідомила учасників про участь Калуської територіальної громади в проєктах ГО «Ла Страда-Україна» та UNFPA «Міста і громади, вільні від домашнього насильства».

Саме завдяки цьому проєкту після Харкова,  Херсона та Одеси, виставка «Небезмежність» в Калуші. Це історії 14 жінок у світлинах, які відкрили світу свою особисту травму.

Кожна історія – різна, але є дещо спільне. Усі вони залишили слід у пам'яті героїнь, завдавши непоправної психологічної шкоди. Тріщини на склі, через яке зроблені світлини, символізують порушення особистих меж. «Не без меж» - саме від цих слів походить назва проєкту.

Подивитися фотопроєкт можна у приміщенні Виставкової зали до 14 лютого.

 

 

Інші новини