19o

ПОШАНУВАЛИ ПАМ’ЯТЬ ПОВСТАНЦІВ, ЗАГИБЛИХ У КРИЇВЦІ ЧЕРЕМОША

  • 2023.09.06 13:44
    • Громада
    • Культура
  • 136
Щороку 6 вересня Калуська громада зустрічається на місці бойового духу – у Підгорецькому лісі, біля меморіального комплексу «Криївка Черемоша», щоб вшанувати світлу пам'ять загиблих підпільників ОУН-УПА.
  ????Саме цього дня 1946 року на цьому місці віддали своє життя за волю України і наше майбуття: Володимир Калиній («Артем»), Данило Когут («Хмара»), Іван Лилак («Олексій»), Іван Магас («Черемош»), Степан Магас («Благий»), Зеновій Табачук (Вітер).
Шість років тому у громаді проведено велику дослідницьку роботу – встановлене місце знаходження, розкопано і відновлено, враховуючи історичну достовірність, криївку.
  Нині меморіальний комплекс «Криївка Черемоша» можуть відвідати всі охочі.
  ✅У скорботний день 6 вересня біля криївки зібралася небайдужа Калуська громада. Відмолили молебень за душі полеглих патріотів. Заступниця міського голови Надія Гуш поклала квіти до пам’ятного знаку полеглим повстанцям. Усі охочі мали нагоду відвідати криївку і дізнатися про її історію.
  У національно-визвольній боротьбі проти окупантів Герої-повстанці не жаліли свого життя. І зараз новітні Герої продовжують боротися за право на вільне майбутнє у вільній державі.
  ????????Знаймо про минуле!
  Захищаймо сьогодення!
  Вірмо у світле українське майбутнє!
Інші новини