1o

Країни Європи які відкриті для українців. Карта та список (оновлено 30 липня)

  • 2021.08.02 10:58
    • Громада
    • Охорона здоров'я
    • Епідемічна ситуація
  • 3067

Карта країн ЄС, що відкриті для України у 2021 році.

Цього року все більше країн Європи відкривається для подорожей українців. Деякі країни ще раніше почали впроваджувати окремі умови в’їзду для України, а частина країн ЄС послабила обмеження після того, як Україна потрапила у список Ради ЄС.

15 липня Рада ЄС внесла Україну до переліку країн яким рекомендовано поступово відкрити в’їзд до країн ЄС. Рішення має рекомендаційний характер і кожна країна ЄС може прислухатися до рекомендацій а може й залишити чинні обмеження. Коли і які країни можуть відкрити кордони для подорожей та відповіді на інші питання розбирали в окремій публікації.

У цій статті можете ознайомитися які країни Європи відкриті для українців у 2021 році та наочною картою з умовами в’їзду.

Останні новини про відкриття кордонів країн:

Карта європейських країн з умовами в’їзду для українців

Більшість країн, які дозволяють в’їзд з тестами, дозволяють також в’їзд вакцинованим туристам без тестів. Тобто для в’їзду вимагають негативний covid-тест або сертифікат вакцинації.

Країни, які пускають вакцинованих туристів здебільшого вимагають, щоб після останньої введеної дози вакцини пройшло щонайменше 14 днів.

В’їзд в Румунію дозволений з негативним тестом на термін до 72 годин. Прикордонники можуть вимагати надання доказів, що покинете країну не пізніше, ніж через 72 години.

Стаття і карта буде оновлюватися з новими змінами!

Які країни Європи вже відкриті для українців?

Детальні умови в’їзду можете переглянути на сайтах з переліку нижче. При кліку на країну з лінком попадете на статтю з детальними умовами та посиланнями на офіційні джерела.

http://lowcostavia.com.ua/open-eu-karta-i-spysok-dlia-ukrainy/?fbclid=IwAR2-U3SorskMwQ1fKDvwX0pxznb6_D8h2fw9kuavQuhrN_oHFobkg-mRAaU

Інші новини