19o

«КРАДУТЬ ЯЩИКАМИ». КОМУНАЛЬНКИ ОБУРЕНІ КРАДІЖКАМИ КАШПО І КВІТІВ ІЗ МІСЬКИХ КЛУМБ

  • 2024.08.01 11:49
    • Громада
  • 56
Знову крадуть квіти. Цього разу озеленювачі КП «Калушавтодор» не дорахувалися ящика, що прикрашав огорожу на перехресті вулиць Дзвонарської-майдану Шептицького-Ковжуна.
— Це була квіткова композиція із колеоса, аліса, тагетіса і плектрантуса. Люди нічого не соромляться, і крадуть ящиками, — обурена начальниця дільниці озеленення КП «Калушавтодор» Анна Бігун. —  Квіти крадуть часто. От нещодавно з чаші на площі Героїв викрали. Крадуть уночі, щоб на камерах нічого не було видно. На провулку Шкільному де облаштовуємо квітуче узбіччя, нещодавно викрали хвойники.
Одразу після крадіжки на перехресті встановили нове кашпо. Але чи вистачить наявних квітів і рослин для відновлення понищеного, комунальники не знають. Особливо це стосується хвойників.
Зараз міські клумби пишно квітнуть і дивують калушан розмаїттям. Побільшало целозії гребінчастої, алісумів, колеосів. 
— Цього року ми вирішили замінити канни на соняшники. Висадили їх на площі Героїв, вулицях Підвальній і Чорновола. Ми закупили голландське насіння, яке плануємо надалі збирати, і відтворювати ці квіти власними силами, — розповідає Анна Бігун.
Квітникарі мають зараз чимало роботи: паралельно із звичним поливом і доглядом за наявними клумбами, постійно створюють нові. На Алеї Героїв, що на вулиці Героїв України облаштують додаткові квітники вертикального озеленення, продовжують насаджувати квітуче узбіччя на провулку Шкільному. Незабаром на одній із центральних вулиць з’явиться і рокарій. 
Має бути гарно, лиш би квіти не крали і не нищили. Адже це велика праця: не зважаючи на спеку, люди працюють на клумбах і в теплицях, щоб ми могли у цей важкий час відволіктись на щось красиве і приємне.
Інші новини