28o

Кошти з аукціону продажу картин передали реабілітаційному центру ветеранів війни «4.5.0. Прикарпаття»

  • 2024.08.14 16:15
    • Громада
    • Соціальна сфера
    • Для військовослужбовців та їхніх сімей
  • 22

Сьогодні, 14 серпня, кошти в сумі 37 500, які отримали на аукціоні від продажу картин калуських митців, працівники КЗ «Музейно-виставковий центр Калуської міської ради» передали команді, яка реалізовує ідею полеглого Героя Олега Перегуди – облаштування реабілітаційного центру ветеранів війни «4.5.0. Прикарпаття».

Директор КЗ «Музейно-виставковий центр Калуської міської ради» Олег Відливаний згадує: «Під час проведення аукціону вимикали електроенергію, не було інтернету, проте ми намагалися якомога швидше відповідати всім учасниками, які брали участь в заході. Всього 17 художниками було представлено 41 лот. Дуже приємно, що 2/3 лотів продано. Переглянути переможців можна на сторінці Фейсбук комунального закладу». Та також побажав, щоб центр активно діяв: «Ви багато зробили, щоб він працював».

Ініціаторка благодійного аукціону, мисткиня Юлія Багранівська зазначила, що проведений аукціон - це хороший старт: «Частина коштів було попередньо покупцями надіслано на банківську картку центру. Адже картини придбали не тільки мешканці з Калуша, а й з-за кордону, інших міст України. Готівку в сумі 37 500 грн ми передаємо зараз. На даному аукціоні було продано 28 лотів. Серед них картини, екошопери, ікони. За правилами аукціону частину коштів художники мали право забрати собі на розвиток своєї творчості. Були художники, які всю суму віддавали на благодійність. І цьому ми раді. Результатом ми задоволені. Це наш перший такий досвід. Я вважаю, що він досить успішний. У нас вже виникла нова ідея – проведення аукціону офлайн.

Одна з переможниць аукціону Леся Піцик передала придбаний лот – картину Ольги Чолінської – центру в подарунок. «Такі центри потрібні нашим військовим. Він стане другим їх домом. Я придбала картину «Біль України». Тут, у центрі, вона буде нагадувати весь час про наш пережитий біль та таку жадану якнайшвидшу Перемогу!»

Голова ГО «Реабілітаційний центр для ветеранів «4.5.0 Прикарпаття»,дружина полеглого Героя Василина Перегуда подякувала художникам та покупцям: «Дякуємо за кожну гривню. Це допоможе нам швидше запустися». А також розповіла про плани: «Тепер необхідно скласти обладнання, встановити, перевірити, як воно працюватиме. Та благоустрій території: заїзд, паркування, під’їзд до підйомника, сходів, щоб можна було пересуватися. На початку центр працюватиме в тестовому режимі. Треба почати працювати, протестувати наші послуги. Можливо, виправити деякі помилки, покращити щось і тоді вже робити офіційне відкриття».

У подарунок гості отримали мед із пасіки центру "4.5.0. Прикарпаття", який можна придбати. Для цього треба звернутися через сторінки центру у соціальних мережах. Тим самим допомогти якнайшвидше відкритися реабілітаційному центру для військовослужбовців.

Інші новини