11o

Пам'ять про Героя Небесної Сотні Ігоря Дмитріва вшанували в його рідному селі (ВІДЕО)

  • 2024.02.20 14:53
    • Громада
    • Медіацентр "КМТ"
    • Відео
  • 174

20 лютого в с. Копанки біля пам’ятного знаку Ігореві Дмитріву та всім Героям, які загинули на Майдані від куль ворожих снайперів відбулося віче пам’яті.

У молитві та словами вдячності й шани згадали всіх, хто поліг у боротьбі за Україну, її волю та незалежність.

10 років тому Калуська родина вперше отримала болючу звістку про загибель Ігоря Дмитріва. Прагнучи справедливості, Герой став до Лав Небесної Сотні, отримавши 4 вогнепальні поранення несумісні життям. 21 листопада 2014 Ігорю Дмитріву присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка». 25 лютого 2014 року Героєві - звання «Почесний громадянин міста Калуш», на жаль, посмертно.

До присутніх звернувся Олег Савка, керуючий справами виконкому: 

- Складаємо шану нашим Героям. Тим, хто пролив свою кров і віддав життя за Україну. Пам’ятаю Ігоря Дмитріва зістудентських років, його справедливість та небайдужість до всього, а особливо майбутнього нашої держави. І сьогодні запорука перемоги України - це справедливість влади і небайдужість нашого суспільства. Бо несправедливість і байдужість гірше за будь-яку зброю ворога. Пам’ятаймо наших Героїв Небесної Сотні, Дебальцевого, Іловайська, Мар'їнки, Бахмута, Авдіївки.. Шануймо їх своїми справами. Цю боротьбу ми маємо довести до кінця – до Перемоги!

Василь Лазар, в.о. старости, зазначив:

- Нам залишається пам’ятати і віддати шану Людині, яка перша пішла і віддала своє життя, щоб Україна не впала на коліна. Подякувати Вам, мамо Маріє, за те, що Ви виховали сина, який приніс в жертовність своє життя для всіх українців. І низько вклонитися. Бережіть себе! Бережімо Україну!»

Лютий в Україні триває ціле десятиріччя. Але ми маємо бути сповнені незламної віри, що врешті прийде той Переможний день. Пам’ятаймо про Захисників, які віддали своє життя заради майбутнього України. Адже Герої не вмирають, поки живе пам’ять про них!

Інші новини