19o

Про підсумки роботи координаційної ради з питань надання соціальних послуг сім’ям/особам, які опинились в складних життєвих обставинах за 2022 рік

  • 2022.12.23 15:00
    • Соціальна сфера
  • 322

23 грудня 2022 року під головуванням першого заступника міського голови Мирослава Тихого відбулась координаційна рада з питань надання соціальних послуг сім’ям/особам, які опинились в складних життєвих обставинах за 2022 рік та були підведенні підсумки роботи.

   До Калуського міського центру соціальних служб, впродовж 2022 року, надійшло 2469 звернень, повідомлень, самозвернень та виявлених фахівцями із соціальної роботи, проблемних питань у мешканців Калуської ТГ, яким надавалися соціальні послуги. Фахівцями здійснено 218 соціальних інспектувань та складено відповідну кількість актів оцінки потреб сімей/осіб, на предмет упередження та виявлення складних життєвих обставин. До центру скеровано 147 звернень з питань домашнього насильства, складено відповідну кількість актів та надано інформаційні, соціально-психологічні, юридичні послуги постраждалим особам.

   Впродовж звітного періоду, згідно державних стандартів, надано такі соціальні послуги:

Інформування – 2469 сім’ям/особам.

Консультування – 1852 сім’ям/особам.

Представництво інтересів – 32 сім’ям/особам.

Соціальна профілактика – 9 сім’ям/особам.

Соціальний супровід сімей, у яких виховуються діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування – 20 сім’ям, в яких виховується 34 дітей.

Соціальний супровід сімей/осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах 89 сім’ї, в яких виховується 145 дітей.

Екстрене (кризове) втручання – 38 сім’ям/особам.

Надання притулку – 3 сім’ям.

  Перевірено 211 сімей, яким призначена державна допомога при народженні дитини та складено акти щодо цільового використання коштів.

  Розглянуто 58 звернень громадян, на предмет виявлення складних життєвих обставин, у зв’язку з негативними наслідками поширення на території України гострої респіраторної хвороби COVID -19 та складено відповідну кількість висновків для надання одноразової грошової допомоги.

  З початком війни, здійснювалася інтенсивна соціальна робота з внутрішньо переміщеними особами та дітьми, спільно з волонтерами «Freedom», ГО «Чисті серця Калуш» та БФ «Крила підтримки». В старостинських округах, біля приміщення та в приміщенні Калуського міського центру соціальних служб проводили інтерактивні тренінги, бесіди, тематичні заходи, майстер-класи.

  Впродовж 2022 року спеціалісти Калуського міського центру соціальних служб взяли участь у 58 навчальних тренінгах, вебінарах, воркшопах та троє фахівців здобули кваліфікацію тренерів та фасилітаторів.

Інші новини