26o

Відбулося засідання координаційної ради з питань безпеки дорожнього руху

  • 2023.11.01 13:02
    • Житлово - комунальне господарство
  • 169

   Учора, 31 жовтня, відбулося засідання Координаційної ради з питань організації дорожнього руху.

  На порядок денний винесено чотири основні і три додаткові питання.

 П’ятого вересня відділ муніципальної інспекції спільно із поліцейськими офіцерами громади провели рейд-обстеження міста щодо ефективності використання діючих паркувальних майданчиків та можливостей розширення паркувального простору. За результатами об’їзду спрямували на розгляд комісії кілька питань. Зокрема, погоджено встановити два дорожні знаки 3.34 «Зупинку заборонено» при в’їздах до будинку №20, що на вул. Б. Хмельницького (приміщення Калуського райвідділу ДРАЦС). Члени комісії не підтримали пропозицію про зміну схеми організації дорожнього руху на площі Героїв (біля Центру обслуговування клієнтів «Прикарпаттяобленерго»).

   Розглянули питання відсутності у заїзних кишенях знаків 5.42.1 «Місце для стоянки» і табличок до них 7.17 «Особи з інвалідністю». КП «Міськсвітло» доручили встановлення цих знаків.

   На порядок денний координаційної ради також винесено розгляд звернень від громадян і суб’єктів господарювання громади. Зокрема, члени ради погодили в’їзди і виїзди до майбутньої автостанції на вул. Ринковій. Не схвалили встановлення засобів заспокоєння руху на вул. Відоняка (між будинками № 28 та № 36), на дорозі між супермаркетом «АТБ» та ЖК «Яровиця» на пр. Л.Українки. Також розглянули звернення мешканців будинку 14 на вул. Б. Хмельницького про встановлення засобів заспокоєння дорожнього руху та заборони паркування автомобілів на прибудинковій території (під балконами). Після обговорення не погодили встановлення засобів заспокоєння руху. При виділенні коштів із бюджету Калуської міської територіальної громади у 2024 році для облаштування заїзних кишень, буде розглянута можливість облаштувати там заїзну кишеню для паркування автомобілів. Що стосується заборони паркування на прибудинковій території (під балконами), то порядок використання земельних ділянок, на яких розташовані багатоквартирні будинки, а також належні до них будівлі, споруди та прибудинкова територія, визначається власниками (співвласниками та наймачами (орендарями) квартир, а також нежитлових приміщень, розташованих у багатоквартирному будинку. 

  На звернення ТзОВ «ТОР-ЗАХІД» власним коштом збільшити заїзну кишеньку на вул. Хіміків, 2, погодили це зробити при умові розроблення схеми організації дорожнього руху та погодження її в установленому порядку із Управлінням патрульної поліції в Івано-Франківській області.

  Розглянуть можливість розширити під’їзну дорогу, яка веде до ЗДО «Золотий ключик» на пров. Шкільному, 4. Біля заїзду у садок встановлять знаки 5.42.1 «Місце для стоянки» і табличку 7.17 «Особи з інвалідністю».

  Члени комісії звернули увагу, що водії часто перевищують швидкість на перехресті біля ТЦ «Епіцентр К». Планують вжити заходів для усунення небезпеки.

Інші новини