17o

Консультативний пункт КМЦСС в Жіночій консультації продовжує свою роботу

  • 2023.01.04 13:14
    • Соціальна сфера
  • 187

   З метою попередження раннього соціального сирітства, формування відповідального та усвідомленого батьківства та попередження відмов матерів від новонароджених дітей, Калуським міським центром соціальних служб, щотижня, в рамках роботи консультативного пункту при Жіночій консультації Пологового будинку КНП “Калуська ЦРЛ” проводяться профілактичні заняття з вагітними жінками. В умовах сьогодення, коли у звичне життя кожної людини втрутилась війна, виношувати дитину є справжнім випробуванням, тому чи ненайбільшої психологічної підтримки потребують майбутні матусі, у яких, здебільшого, почуття тривожності є загостреним.

   Упродовж 2022 року  (з дотриманням правил безпеки в умовах військового стану в Україні) проведено 25 занять, в яких взяли участь 95 вагітних жінок. На  заняттях, що проходять у малих групах, майбутні матері дізнаються про особливості психологічного стану жінки під час вагітності, внутріутробного розвитку малюка та важливість спілкування з ним, догляд за дитиною від народження до року, про те, наскільки відмінними є світосприйняття та потреби маленької людини від нас, дорослих, і що слід робити, щоб виростити своїх сина чи дочку фізично та морально здоровими, успішними та, головне, люблячими людьми. У неформальній атмосфері інтерактивних бесід та тренінгів учасниці також мають можливість ближче познайомитися одна з одною, поділитися власними переживаннями і надіями та перейняти досвід більш досвідчених матерів, які уже виховують власних дітей, отримати психологічну підтримку та інформаційні буклети з цінною та корисною інформацією. 

  Шановні майбутні батьки, якщо ви в очікуванні дитини, запрошуємо вас до участі у роботі консультативного пункту КМЦСС в Жіночій консультації! Огорніть свою дитину любов’ю ще до появи на світ та гідно виконуйте свій обов’язок після її народження!

Інші новини