31o

Консультативний пункт Калуського міського центру соціальних служб в жіночій консультації продовжує свою роботу

  • 2024.01.23 14:29
    • Громада
    • Соціальна сфера
  • 134

   З метою попередження раннього соціального сирітства, формування відповідального та усвідомленого батьківства та попередження відмов матерів від новонароджених дітей, Калуським міським центром соціальних служб, щотижня, в рамках роботи консультативного пункту при Жіночій консультації СП “Пологовий будинок” КНП “Калуська ЦРЛ” проводяться профілактичні заняття з вагітними жінками.

  В умовах сьогодення виношувати дитину є справжнім випробуванням, тому чи ненайбільшої психологічної підтримки потребують майбутні матусі, у яких, здебільшого, почуття тривожності є загостреним.

  Упродовж 2023 року (з дотриманням правил безпеки в умовах військового стану в Україні) проведено 45 групових заходів, в яких взяли участь 120 вагітних жінок та надавалися соціальні послуги 36 жінкам, які вже відчули радість материнства. У рамках реалізації проєкту “СПІЛЬНО. Соціальні послуги”,* за фінансової підтримки Юнісеф та Консорціуму партнерських організацій, учасниці занять отримували набори дитячого одягу та підгузники для немовлят.

  З початку 2024 року  консультативний пункт знову продовжив свою роботу. На  заняттях, що проходять у малих групах, майбутні матері дізнаються про особливості психологічного стану жінки під час вагітності, внутріутробного розвитку малюка та важливість спілкування з ним, догляд за дитиною від народження до року тощо. У неформальній атмосфері інтерактивних бесід та тренінгів учасниці також мають можливість ближче познайомитися одна з одною, поділитися власними переживаннями і надіями та перейняти досвід більш досвідчених матерів, які уже виховують власних дітей, отримати психологічну підтримку та інформаційні буклети з цінною та корисною інформацією. 

  Шановні майбутні батьки, якщо ви в очікуванні дитини, запрошуємо вас до участі у роботі консультативного пункту КМЦСС в Жіночій консультації та активної СПІЛЬНОЇ взаємодії! Огорніть свою дитину любов’ю ще до появи на світ та гідно виконуйте свій обов’язок після її народження!

  *Нагадуємо, що #Проєкт «СПІЛЬНО. Соціальні послуги»*, впроваджується Дитячим Фондом ООН (ЮНІСЕФ) та Консорціумом партнерських організацій за фінансової підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку через Німецький банк розвитку (KfW). В Консорціум входять: Українська мережа за права дитини, Партнерство “Кожній дитині”, СОС Дитячі Містечка Україна, ГО “Соціальна синергія”, Громадська організація “Дніпровська ліга соціальних працівників”, Громадська організація “всеукраїнська організація “Клас”.

Інші новини