17o

Конституція – оберіг нашої державності

  • 2023.06.28 17:20
    • Громада
    • Соціальна сфера
  • 203

              Щорічно 28 червня в Україні відзначається День Конституції – Основного Закону України, який закріплює права, свободи і обов'язки громадян України, її суспільно-політичний і державний устрій.

             З нагоди відзначення Дня Конституції, з метою підвищення рівня громадянської свідомості дітей, працівниками Калуського міського центру соціальних служб, спільно з педагогічними працівниками Калуського ліцею № 7, де облаштована Дитяча точка “Спільно”, проведено інформаційно-просвітницький захід на тему: “Конституція – оберіг нашої державності”, за участю юристів Калуського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Богдана Побігуна та Ірини Гайдук.

           Присутні мали змогу переглянути цікавий відеоматеріал, з якого дізналися,  про те, що кожна держава має свою Конституцію, яка є першорядним і найважливішим документом країни, що Конституція України, була прийнята на п’ятій сесії Верховної Ради 28 червня 1996 року та складається з 15 розділів, які містять у собі 161 статтю. Із захопленням діти розгадували запропонований їм кросворд, відповідаючи на запитання, що стосуються історії України, мови та державних символів, сформували символічну дидактичну квітку своїх прав і обов’язків, пригадали українські народні казки, в яких порушувалися права головних героїв Акцентували увагу дітей і на важливості не забувати про обов’язки по відношенню до людей, які їх оточують.

          Зустріч була цікавою та інформативною. На завершення заходу, учасники власноруч малювали патріотичні малюнки на тему: “З Україною в серці”, які будуть передані Захисникам України, котрі служать у лавах Збройних Сил України та мцжньо відстоюють кордони нашої держави.

        Нагадуємо, що #Проєкт «СПІЛЬНО. Соціальні послуги», впроваджується Дитячим Фондом ООН (ЮНІСЕФ) та Консорціумом партнерських організацій за фінансової підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку через Німецький банк розвитку (KfW). В Консорціум входять: Українська мережа за права дитини, Партнерство “Кожній дитині”.

 

Інші новини