26o

Відбулося чергове засідання Міжвідомчої комісії щодо вирішення питання нормалізації ситуації в Калуському гірничо-промисловому районі

  • 2023.11.20 13:28
    • Громада
  • 131

   Під керівництвом заступника міністра захисту довкілля та природних ресурсів Олени Крамаренко і народного депутата України Едуарда Прощука 20 листопада відбулося чергове засідання Міжвідомчої комісії щодо вирішення питання нормалізації ситуації в Калуському гірничо-промисловому районі.

  Протягом декількох років у громаді проводиться моніторинг стану просідання, засоленості земної поверхні. Зокрема, на ділянках де розвиваються ці природні процеси – с. Кропивник, вул. Європейська у нашому місті, район Домбровського кар’єру та хвостосховищ. Моніторинг здійснюється для чіткого аналізу динаміки цих процесів та напрацювання механізмів щодо оперативного втручання для вирішення непередбачуваних ситуацій.

  Сьогодні опрацьовували результат протокольних доручень, які були надані відповідним службам на попередньому засіданні Міжвідомчої комісії – 18 липня. Також заслухали напрацьовані пропозиції до дорожньої карти ліквідації наслідків діяльності в Калуському гірничо-промисловому районі та механізми щодо правового врегулювання ситуації з метою підвищення інвестиційної привабливості проекту.

  «З-поміж усього все ж залишається багато відкритих питань, зокрема – до Фонду Держмайна. Адже чомусь їх діяльність у цій ситуації, на жаль, повільна. Тож у результаті – представникам надані додаткові протокольні доручення», - зазначив міський голова Андрій Найда. Важливо, що лише за умови відновлення виробничої діяльності ТОВ «Оріана» можна сподіватися на суттєве вирішення екологічних проблем, зумовлене переробкою калійних добрив.

  Учасники зустрічі зініціювали внести до першочергового порядку дій розроблення державної програми будівництва житлових будинків для населення, яке проживає на території просідання земної поверхні.

Інші новини