7o

Державне агентство розвитку туризму України інформує про відновлення роботи комісії з присвоєння зірок готелям

  • 2021.03.15 17:16
    • Громада
    • Туризм
  • 482
Перше засідання Комісії із встановлення категорій готелям та іншим об'єктам відбудеться 16 березня і буде транслюватися онлайн на офіційній Фейсбук-сторінці Агентства. Напередодні затверджено новий склад Комісії, до якого увійшли представники ДАРТ, МКІП, Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей, представники громадськості, спеціалісти готельної та туристичної галузей.
   “Маємо 75 заявок від готельєрів на визначення категорій, іншими словами - присвоєння зірок. Зараз такі категорії з п’яти тисяч закладів розміщення в Україні мають не більше двохсот. Велика частина заявок подана вперше, у частини учасників ринку вже закінчується строк дії ліцензій, деякі потребують категоризації для відкриття гральних закладів”, - зазначає голова Державного агентства розвитку туризму Мар'яна Олеськів.
Також паралельно запрацювала Комісія з апеляцій, яка буде розглядати скарги на рішення Комісії з категоризації, якщо суб’єкт розміщення не погодиться з її висновками.
   “Нашою метою було законодавчо закріпити якісні зміни і запустити роботу Комісії з принципово новими, прозорими підходами до аналізу і затвердження заявок. Категоризація закладів розміщення - це насамперед відповідність стандартам, підвищення якості сервісу, і, як наслідок, отримання нових можливостей для залучення туристів”, - зазначає Олександр Ткаченко, Міністр культури та інформаційної політики України.
   Детальніше щодо головних відмінностей у роботі новостореної комісії під керівництвом ДАРТ читайте у нас на сайті: https://cutt.ly/gzZMzMU
Інші новини