20o

Позачергове засідання комісії з питань ТЕБ та НС

  • 2023.02.07 16:40
    • Надзвичайні ситуації
  • 202

Все більше для нашої громади даються взнаки наслідки зупинення усіх фінансових операцій ТОВ «КАРПАТНАФТОХІМ» за поданням Державної служби фінансового моніторингу України. І на сьогодні склалася ситуація, що ТОВ «КАРПАТНАФТОХІМ» не спроможне повноцінно виконувати договірні зобов’язання, зокрема й перед 24 Державною пожежно-рятувальною частиною Головного управління ДСНС України в Івано-Франківській області, яка забезпечує пожежну безпеку на хімічному підприємстві. Припинення фінансування від замовника послуг (за два крайніх місяці не надійшло 3 407 299 грн з ПДВ) вплинуло, насамперед, на утворення заборгованості по оплаті праці, здійснення закупівель пально-мастильних матеріалів, запасних частин до пожежних автомобілів тощо.
Така ситуація неабияк впливає на готовність 24 ДПРЧ до виконання завдань за призначенням – належного протипожежного захисту об’єктів ТОВ «КАРПАТНАФТОХІМ» та створює соціальну напругу серед персоналу частини.
Щоб зрушити вирішення цього комплексу складних питань міський голова Андрій Найда скликав сьогодні позачергове засідання міської комісії ТЕБ та НС.

За результатами слухання та обговорення проблематики комісія ухвалила рішення щодо необхідності невідкладного звернення до Голови Івано-Франківської обласної військової адміністрації Світлани Онищук щодо врегулювання ситуації, яка склалася у зв’язку з невиконанням ТОВ «КАРПАТНАФТОХІМ» договірних зобов’язань перед ГУ ДСНС України в Івано-Франківській області, а начальнику Калуського РУ ГУ ДСНС України в Івано-Франківській області доручили підготувати відповідний текст звернення до голови Івано-Франківської обласної військової адміністрації Світлани Онищук.

А ТОВ «КАРПАТНАФТОХІМ» рекомендували також вжити зі свого боку заходів щодо належного виконання умов договорів, що стосуються організації та забезпечення охорони від пожеж виробничих об’єктів, позаяк це питання зачіпає інтереси всієї громади.

В порядку контролю комісія ще заслухала питання про роботу «Пунктів незламності» на території Калуської міської територіальної громади.

Інші новини