20o

Команда ГО «Спогади України» – переможці Хататон 4.0: Ukraine Heritage Edition

  • 2023.08.29 13:04
    • Громада
    • Герої не вмирають
  • 242
  Команда ГО «Спогади України» створює цифрові пам’ятники – інтерактивні дошки для наших полеглих Героїв.
   Онлайн-марафон Хататон 4.0: Ukraine Heritage Edition, організований програмою House of Europe, що фінансується Європейським Союзом і Goethe-Institut в Україні разом з інноваційною агенцією Digitizing Space тривав з 24 до 30 липня 2023 року.
✅Захід об’єднав 1300 учасників із різних галузей, які працювали над рішенням, як подарувати диджитал-життя культурним памʼяткам та над збереженням багатої історичної спадщини України. На старті було 130 команд, 90 – у півфіналі.
????15 команд представили свої проєкти у фіналі членам журі та глядачам онлайн-трансляції. І лише три з них стали переможцями.
????ГО «Спогади України» посіла 1 місце з призовим фондом у 2 500 євро. Крім того, команда перемогла у додатковій номінації від Europeana Network Association з проєктом ‎«Історія героїв». Його мета - створення цифрових меморіалів для військовослужбовців на основі спогадів. Цей проєкт є чудовим прикладом використання інновацій для створення та зберігання пам’яті про наших героїв. Концепція полягає в одночасному застосуванні технології Блокчейн, ШІ та доповненої реальності.
????Перемога у марафоні підтверджує важливість справи, яку роблять очільники ГО «Спогади України» Мар’яна Ковальчук та Владислав Цюпа. Центральним партнером у створенні диджитал-пам'ятників є Bank of Memories. Компанія повністю покриває технічну сторону виробництва. До списку послуг входить мобільний додаток, передача досвіду адміністрування та повний сервіс.
⭕Члени громадської організації та керівництво Bank of Memories ❗️візьмуть участь в Europeana Tech 2023, у Гаазі. Триденна конференція збирає понад 1000 міжнародних професіоналів, що працюють у сфері цифрової культурної спадщини в Європі. Українська команда Bank of Memories має неабиякий потенціал для співпраці з іноземними партнерами.
Інші новини