17o

Колишні потерпілі від домашнього насильства часто стають кривдниками

  • 2023.02.08 15:04
    • Соціальна сфера
  • 150

В рамках проекту «Міста й громади вільні від домашнього насильства» в Калуській територіальній громаді діє мережа підтримки постраждалих від домашнього насильства. Спеціалістами проводяться просвітницькі  заходи з метою упередження домашнього насильства та надається соціально- психологічна підтримка потерпілим.

   Історії потерпілих від домашнього насильства різні, але майже кожна зводиться до того, що дії насильницького характеру вчинила рідна людина і тому подальших кроків потерпіла приймати в свій захист не хоче, шкодуючи кривдника. Аналізуючи звернення до спеціалістів Калуського міського центру соціальних служб кожне друге вчинення домашнього насильства відбулося в стані афекту  алко- та наркозалежних родичів.

  Чи задумувалися ви коли – небудь про наслідки насильства? Окрім безпосередньої шкоди для здоров’я та добробуту родини, насильство має вагомі суспільні наслідки: це, перш за все, втрати людських життів, втрати продуктивних членів суспільства внаслідок порушення психічного та фізичного здоров'я, низький освітній та професійний рівень,  кримінальна поведінка.

  Ми почули від потерпілих, що це замкнуте коло триває до 30 років. З нього можна вийти, звернувшись до мобільної бригади соціально-психологічної допомоги за тел. 0676003146, яка діє за підтримки Фонду ООН у галузі Народонаселення, фінансової підтримки Уряду Канади, БФ "Батерфляй".

Інші новини