9o

В Центральній бібліотеці ім.Т.Шевченка відбулася чергова презентація книжки. Цього разу презентували "Слово правди" Василя Ганущака

  • 2022.09.23 09:05
    • Громада
    • Культура
  • 247

 Цього разу презентували книгу під назвою "Слово правди" Василя Ганущака", яку упорядкувала дружина нині, на жаль, покійного Василя Ганущака - відомого поета, перекладача і журналіста, члена Національної спілки письменників України лауреата премій ім.Марійки Підгірянки та Василя Стефаника, уродженця Косівщини, який з 1974 року проживав у нашому місті.

Модерувала захід Оксана Тебешевська, калуська письменниця, членкиня Національної спілки письменників України і Національної спілки краєзнавців України.

Книга складається з восьми розділів: "З лабет брехні та облуди", "Події", "Про свободу совісті", "Літературно-мистецька вітальня", "За чисте мови джерело", "Серед книг", "Вернісаж" та "В гостях у Мельпомени". ????Це в основному публіцистичні розповіді, які висвітлюють події з 70-х років до початку ХХ століття, що нагадують про недалеке минуле та спонукають до переосмислення сьогодення.

????Книга видана в рамках реалізації однойменного проекту Калуського міськрайонного об'єднання ВУТ "Просвіта" ім.Т.Шевченка, що було визнано одним з переможців конкурсу проектів громадських організацій 2021 року, які впродовж вже дев'яти років проводяться Калуською міською радою. На видання книги громадській організації було надано 20500,00 гривень фінансової підтримки з бюджету громади.

Інші новини