31o

Міні-кінотеатр на 30 місць відкрили у Пійлі

  • 2024.02.19 11:34
    • Актуально
    • Громада
  • 116

В неділю, 18 лютого, важлива подія зібрала у стінах народного дому с. Пійло багато людей – і дорослих, і малечу. Відкривали оновлений молодіжний простір, де буде діяти міні-кінотеатр на 30 місць.

  Чудову локацію для цікавого проведення дозвілля отримали місцеві діти і їхні ровесники з довколишніх сіл. Втіленню цієї ініціативи передувала потужна командна робота донорів програми UPSHIFT, ініціативної групи молоді Калуської громади «Разом з тобою» та органів місцевого самоврядування. UPSHIFT в Івано-Франківській області реалізовується ГО «МІЖ ІНШИМ» в рамках програми «Розвиток потенціалу молоді у західних областях України», що імплементується ІСАР Єднання, за фінансової підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) і уряду Японії.

   За сприяння донорів, коштами програми UPSHIFT для молодіжного простору в Пійлі придбано меблі, мʼякі крісла (пуфи), шафу, килим, проектор, екран, канцелярське приладдя, фліпчарт та смаколики для відвідувачів. У відкритому просторі юні відвідувачі зможуть переглядати цікаві фільми, брати участь в різних тематичних програмах, іграх та майстерках. Важливий проєкт від задуму до реалізації курувала депутатка Калуської міської ради Оксана Савчук. Завдяки її активності у громаді реалізовано вже чимало проектів. 

  «На відкритті простору, кожен хто долучився до реалізації цього проєкту, отримав найціннішу нагороду – щасливі посмішки дітей», - зазначив Калуський міський голова Андрій Найда.

  Підкреслила важливість ініціативи та подякувала її реалізаторам голова РВА Жанна Табанець.

  Депутатка Калуської міської ради Богдана Галайда подарувала юним мешканцям сертифікат на відвідання басейну.

  Будівля народного домі с. Пійло віддавна потребувала капітального ремонту. Відрадно, що торік, у серпні, за кошти місцевого бюджету, за підтримки депутатського корпусу та небайдужих мешканців села вдалося розпочати ремонтні роботи. І врешті спільними зусиллямищ народний дім – ожив. У приміщенні тепло, світло та затишно.

  Щира подяка усім причетним. І, зокрема, старості села Галині Гелезі, команді управління культури, національностей та релігій Калуської міської ради.

Інші новини