11o

Кільцеву розв’язку перед Пійлом будуть переоблаштовувати.

  • 2023.06.30 08:58
    • Громада
  • 144

29 червня, перед початком пленарного засідання 47-ї сесії Калуської міської ради керівник місцевого відділу поліції Сергій Харін повідомив, що вдалося зробити, аби зменшити ймовірність виникнення ДТП на кільцевій розв’язці при виїзді з міста в напрямку Пійла. (З такою пропозицією депутати зверталися під час попередньої сесії; тоді саме трапилась резонансна аварія, в якій загинув мотоцикліст і травмувалась його пасажирка)..

До балансоутримувча, до підприємства, яке обслуговує дорогу, та до ГУ патрульної поліції в області було направлено листи з пропозицією обстежити ділянку дороги М 10 в межах міста Калуша «з метою виявлення існуючих та потенційних ризиків виникнення ДТП і надання рекомендацій щодо їх запобігання».

26 червня спільна комісія обстежила дорогу. На жаль, зауважив Сергій Харін, представники підприємств дуже обмежені у праві встановлювати додаткові штучні перешкоди на даній ділянці (оскільки, це дорога державного значення). Однак, за результатами виїзду запропоновано на ділянці дороги в районі Хотіня встановити додаткові дорожні знаки(«обгін заборонено» і «напрямок дорожнього руху»). Також запропоновано переглянути існуючу схему організації дорожнього руху на кільці і внести відповідні корективи.

Наступними кроками буде встановлення нових знаків і нанесення розмітки, що повинно зменшити ризики виникнення ДТП.

Інші новини