14o

Заходи у Калуській громаді, які варто відвідати на вихідні

  • 2023.07.28 16:11
    • Громада
    • План заходів
  • 187

На фасаді Копанківської гімназії відбудеться відкриття інтерактивної меморіальної дошки полеглому Герою Іванові Кулибаничу. Боєць служив старшим механіком відділення технічного обслуговування автомобільної техніки. Загинув у вересні минулого року через детонацію вибухового пристрою на Донеччині. 

Захід відбудеться у неділю, 30 липня.

Початок – об 11:00 год.

У Калуші презентуватимуть книгу про загиблих у результаті варварської агресії Героїв-спортсменів «Гуде подзвін за героями». Книга авторства Бориса Білика і Тетяни Гриненко із Миколаївщини була видана завдяки сприянню калушан Романа і Уляни Стасівих. На її сторінках – історії сімох загиблих на війні Героїв із нашої громади.

Презентація відбудеться 30 липня у Концертній залі.

Початок – о 13:00.

Є можливість відвідати цікаву театралізовану екскурсію одним із найбільш самобутніх масивів Калуша – Підгірками. І нині підгірчани пишаються, що тут часто бував Іван Франко, який гостював у брата Онуфрія. Саме останніми підгорецькими стежками Каменяра поведе екскурсію наукова співробітниця музею-оселі родини Івана Франка, жителька мікрорайону Леся Кирилович. 

Екскурсія відбудеться 30 липня.

Старт – від меморіальної таблички на вул. Смольського, 40, що у Підгірках.  

Початок – о 15:00 год.

Цікавий захід для мешканців села та всіх охочих запланований 30 липня у Пійлі. У Народному домі відбудеться тематично-просвітницька програма «Українська державність – мій Символ, моя Віра, мій Вибір».

Початок – о 12.00 год.

Інші новини