22o

Відбувся звіт керівника КП«Калуська енергетична Компанія». ВІДЕО

  • 2023.12.15 09:13
    • Житлово - комунальне господарство
    • Трансляції
    • Відео
  • 420

 На пленарному засіданні 57-ї сесії Калуської міської ради 14 грудня заслухали детальний звіт директора КП «Калуська енергетична компанія» Петра Шевчука про роботу комунального підприємства за 2023 рік.

   Загальна кількість абонентів водопостачання у громаді – 25106, водовідведення — 22262. За 11 місяців цього року підприємство реалізувало послуг із водопостачання обсягом майже 1,6 млн. кубометрів. Обсяг реалізації послуг з централізованого водовідведення за цей період становив 1,3 млн. кубометрів. Рівень оплати за водовідведення становить 94%, за водопостачання — 95%. Від 4-х котелень надається централізоване теплопостачання. 65% споживачів – бюджетні організації, 35% – населення.

  Цього року КП «Калуська енергетична компанія» здійснило ряд робіт, серед яких: - заміна 2381 м водопровідних мереж власними силами; - перепідключення магістрального водопроводу на вул. Ринкова у Калуші і супутні роботи; - заміна 272 м мереж водовідведення; - заміна 972 м тепломереж; - диспетчеризація котелень. Повністю зі звітом можна ознайомитись, перейшовши за посиланням: https://kalushcity.gov.ua/publicinfo/zviti145.

   На сесії була присутня й ініціативна група громадських активістів, які мали до директора комунального підприємства ряд питань. Представниця ініціативної групи Світлана Вітковська повідомила, що ініціюватимуть створення наглядових рад, які будуть контролювати ефективність і прозорість роботи комунальних підприємств. Під час обговорення відреагували і на відкритий лист калушанина Ігоря Яніва. Петро Шевчук поінформував, що відповідь на поставленні питання є у відкритому доступі: https://www.facebook.com/profile.php?id=100063566463475.

— Найголовніше, що показує роботу керівника підприємства, — це фінансові показники. Якщо ми подивимось 2018 рік, коли ми дотували приблизно 10 мільйонів у це підприємство, — фінрезультатом був збиток мінус 72 мільйони. Беремо 20-й рік: коли ми у підприємство дотували 23 мільйони, фінрезульат був мінус 80 мільйонів. Беремо зараз 21-й рік: ми дотували підприємство на майже 22 мільйони – фінрезультат лише 797 тисяч збитку. У 22 році дотували 17 мільйонів – збиток лише мінус 2,5 млн. гривень. Дійсно, навіть якщо компенсацію різниці в тарифах повернути, навіть на прибуток ще можуть і вийти, — підсумував міський голова Андрій Найда. — Звичайно що мережі зношені, і ми повинні їх замінювати, бо інакше щороку буде все гірше і гірше. Але ті показники, які забезпечують на підприємстві зараз, це – хороший показник роботи керівника.

Інші новини