17o

СЬОГОДНІ ЗАПУСТЯТЬ ОСВІТЛЕННЯ ПІШОХІДНОЇ ЧАСТИНИ ВУЛИЦІ ЄВШАНА

  • 2023.09.07 13:30
    • Громада
    • Житлово - комунальне господарство
  • 178

Сьогодні увечері планують розпочати освітлення пішохідної частини вулиці Євшана. Працівники КП «Міськсвітло» завершують монтувати нову систему освітлення цієї ділянки.

Зараз на вулиці Євшана активно оновлюють пішохідне покриття: мостять бруківку. Заразом, постало питання подальшого благоустрою території. Після того, як улітку завершили монтаж вуличного освітлення на майдані Шептицького, погодили аналогічний дизайн і продовження робіт на вулиці Євшана.

На цьому об’єкті восьмеро працівників КП «Міськсвітло» працювали упродовж 5-и днів. Задіяно техніку. Бетонували закладні, копали траншеї, прокладали кабель, робили благоустрій. Прокладали підземні електричні лінії. Установили декоративні оцинковані опори, а також нові світлодіодні ліхтарі. На ділянці протяжністю 900 метрів працівниками комунального підприємства змонтовано 26 вуличних світильників. 

— Це 30-ватні світлодіодні світильники, які не будуть споживати багато електроенергії. Освітлення — за нормами — 400-600 люменів, — розповідає директор КП «Міськсвітло» Іван Кохан. — Ми давно працюємо із енергоощадним освітленням. Уже 14 років, як переходимо на світлодіодні світильники. У місті всі лампи є енергоекономними. Найбільша потужність — на проспекті Лесі Українки — 100 Вт, решта 30-50-70 Вт.»

На закупівлю світильників витратили 18 тис. гривень, на опори – 120 тис. гривень. Їх замовляли просто на заводі у Броварах. Вони – оцинковані, а отже, стійкі до впливу зовнішніх чинників.

Запустити у роботу нове вуличне освітлення планують сьогодні, орієнтовно – о 20:30.

Тримаємо місто світлим, а, відтак, комфортним і безпечним!

Інші новини