12o

Про розвиток спорту в Калуській громаді

  • 2023.08.08 15:43
    • Громада
    • Спорт
  • 346

На сьогодні в Калуській громаді функціонують дві спортивні школи - дитячо-юнацька спортивна школа, яка перебуває у підпорядкуванні управління освіти, та дитячо-юнацька спортивна школа «Сокіл» управління у справах сім’ї, молоді, фізкультури і спорту.

Обидва заклади потужні у розвитку спортивних навичок у дітей, молоді та олімпійських й неолімпійських видів спорту. У липні погоджувальною радою була внесена пропозиції щодо об’єднання двох шкіл для функціонування однієї комплексної.

Сьогодні, 8 серпня, відбулася зустріч міського голови Андрія Найди з керівниками двох закладів. Очільники спортивних шкіл підтримали таку ідею. Насамперед, одна потужна спортивна школа у громаді – це можливості для покращення матеріально-технічної бази, а також, розвитку нових видів спорту. У Калуші активно розвивають футбол, спортивне орієнтування, важку атлетику, бокс, волейбол, гімнастику, легку атлетику та ін. Планується з вересня ввести й нові - тайський бокс, карате та настільний теніс. 

Наразі буде створено робочу групу, яка напрацьовуватиме механізм передачі закладу ДЮСШ управління освіти - управлінню у справах сім’ї, молоді та спорту – структурі, яка бепосередньо курує розвиток спорту. Питання на розгляд депутатам вже буде винесено на найближче пленарне засідання сесії міської ради.

Сподіваємось, такі зміни допоможуть нашим спортсменам досягати ще більших успіхів, а мешканцям громади розвиватися й у інших видах спорту.

Інші новини