16o

СИТУАЦІЯ ЩОДО ВІДКЛЮЧЕННЯ ЕЛЕКТРОЖИВЛЕННЯ на ТОВ «КАРПАТНАФТОХІМ» ВКОТРЕ ПРИВЕЛА до ПОЗАЧЕРГОВОГО ЗАСІДАННЯ МІСЬКОЇ КОМІСІЇ ТЕБ та НС

  • 2024.01.10 08:05
    • Громада
    • Надзвичайні ситуації
    • Медіацентр "КМТ"
    • Трансляції
    • Відео
  • 323

Ввечері 9 січня в екстреному порядку відбулось позачергове засідання міської комісії з питань ТЕБ та НС. Його скликали через ситуацію із відключенням електроживлення на ТОВ «КАРПАТНАФТОХІМ». З даного приводу уже збиралися 14 та 30 грудня. 1 січня відбулась відповідна нарада в ОВА. До Калуша мали приїхати представники «Укренерго». 

«Всі наші попередні зусилля щодо врегулювання даної ситуації, зокрема, на об’єктах системи очисних споруд, не дали бажаного результату. «Калуська ТЕЦ» ТОВ «КОНСТАНЗА» надсилає звернення «КАРПАТНАФТОХІМУ» про можливе припинення електропостачання. Такі дії можуть призвести до зупинки роботи очисних споруд, припинення теплопостачання від «Калуської ТЕЦ», а також – водопостачання. Ситуація — критична, проте вищі органи державної влади не реагують», - заявив на початку засідання міський голова Андрій Найда. 

Перший заступник генерального директора ТОВ “Карпатнафтохім” Василь Оленюк повідомив, що численні звернення їхньої Компанії не змінили ситуацію. До того ж, під загрозою опинилися й об’єкти Чечвинського водосховища. Задіяний там генератор довго працювати не зможе. В разі його зупинки при потеплінні може відбутись затоплення населених пунктів по ходу Чечви. 

З метою відвернення імовірної катастрофи міська комісія з питань ТЕБ та НС вирішила терміново повторно звернутися до всіх державних органів влади, які зобов’язані забезпечувати захист критичної інфраструктури, щодо якнайшвидшого врегулювання загрозливої ситуації. Окремі звернення готуються до Івано-Франківської ОВА і Калуської РВА щодо скликання термінових засідань обласної і районної комісій ТЕБ та НС для ухвалення відповідних рішень.

«Неприпустимо, щоб місто залишалось саме в такій ситуації. Адже це рівень РНБО. І ми повинні достукатись!» - наголосив Андрій Найда.

З іншим питанням порядку денного виступив начальник Калуського відділу РВ ГУ ДСНС Василь Микитин. Він поінформував про розгортання, у зв’язку з похолоданням, мобільного пункту незламності на вул. Героїв України.  

Також на засідання затвердили план роботи міської комісії з питань ТЕБ та НС на 2024 рік.

Інші новини