16o

Кавовий живопис як метод запобігання емоційному вигоранню!»

  • 2023.06.28 16:48
    • Громада
    • Соціальна сфера
  • 447

Саме на цю тему відбулася в Калуському міському центрі соціальних служб зустріч для сімей та осіб з категорії внутрішньо переміщених.

Люди у всьому світі настільки полюбляють каву, що навіть винайшли кавовий живопис та почали нею малювати! Сьогодні кавовий живопис – це напрям у сучасному мистецтві, який передбачає створення монохромних картин, використовуючи в якості фарб каву, какао та корицю. Кавовий живопис стає дедалі популярнішим. Це так чудово і так оригінально: заварити філіжаночку міцної ароматної кави, але не смакувати її, як звикли, а занурити в неї пензлик і створити шедевр на папері, використовуючи такі приправи, як: корицю, ваніль, цукор, гвоздику.

Працівниками мобільної бригади, яка діє при Калуському міському центрі соціальних служб, за підтримки UNFPA, Уряду CANADA, БФ «Butterfly» (вул. Героїв України 9а) та Дитячої точки СПІЛЬНО, яка діє за підтримки UNICEF (Калуський ліцей № 7) було проведено тренінгове заняття, де учасники мали змогу ближче познайомитись з історією кави та кавового живопису як мистецтва, переключитись з повсякденних клопотів на релакс, навчитися запобігати емоційному вигоранню, отримати секрети техніки малювання, почастуватись кавою та створити власні чудові малюнки.

Майстер-клас з кавового живопису здивував всіх присутніх, навіть тих, хто давно захоплюється малюванням, і порадував новачків, що востаннє тримали пензлик ще у школі

Крім того, присутні діти  отримали новий досвід, на відміну від живопису аквареллю або гуашшю, вперше спробували малювати кавою. Намальовані в такий спосіб картини прекрасно розмістилися на імпровізованій виставці робіт кавового живопису в Калуському міському центрі соціальних служб.

На завершення учасники заходу отримали продуктові набори за підтримки Фонду UNICEF та Української фундації «Громадське здоров`я».

Інші новини