20o

Кавовий арт “Дозволь собі бути щасливим” для сімей та дітей з категорії внутрішньо переміщених

  • 2022.04.13 16:17
    • Громада
    • Все для внутрішньо переміщених осіб
  • 625

Тривога, переживання, страх, - досить часто ці емоції супроводжують осіб, які змушені були залишити свої домівки через воєнні дії.

13 квітня 2022 року практичні психологи   та фахівці із соціальної роботи Калуського міського центру соціальних служб провели для внутрішньо переміщених осіб та їх дітей тренінгове заняття з елементами арт-терапії “Дозволь собі бути щасливим”.

За чашкою смачної кави усі бажаючі мали можливість поспілкуватися та спробувати освоїти новий вид мистецтва кавовий живопис.  Творчий процес  тривав понад дві з половиною години. Учасниці використовували один колір  - коричневий, але так багато відтінків і емоцій від роботи  із запашною кавою… Освоїли чудовий  метод розслабитися і абстрагуватись, відчути «тут» і «тепер». В учасниць з’явилися нові усвідомленням того, над  чим їм необхідно попрацювати, вдосконалитися.

Тренінг з елементами арт-терапії став оазою приємних емоцій та нових вражень після пережитих негативних емоцій. Присутні  на занятті проводили особистісну «ревізію», складали плани на майбутнє, шукали  внутрішні ресурси для протистояння несприятливому впливу зовнішніх факторів навколишнього середовища.

Творчий процес – це справжнє чудо. Чудовим завершенням корисної і пізнавальної зустрічі на пам'ять було запропоновано рецепти смачної кави. Людина влаштована так, що коли щось запалює її душу – все стає можливим.

Інші новини