19o

КАЛУСЬКИЙ ЛІЦЕЙ №6 — У ДРУГОМУ ЕТАПІ ПРОЄКТУ ІЗ НАЛАГОДЖЕННЯ ДІАЛОГУ

  • 2024.06.21 10:37
    • Освіта
    • Міжнародна співпраця та побратимство
    • Participation in grant projects and programs (Участь в грантових проектах)
  • 93

Калуський ліцей №6 — у проєкті «Спільна ініціатива України та Румунії для соціального відновлення, інклюзії та згуртованості українських громад» за донорської підтримки AICS.
Із 18 по 20 червня у столиці тривав другий етап проєкту. До нього відібрано представництва із 25 освітніх закладів України. Брала участь делегація із Калуської громади у складі начальниці управління освіти Калуської міської ради Ірини Люклян, заступниці начальника управління - начальниці відділу підприємництва та грантів управління економічного розвитку міста Тетяни Сеньків, директорки Калуського ліцею №6 Віри Притуляк, психологині ліцею Ірини Мельник і бібліотекарки Анастасії Яковини.
Тема: «Базові навички фасилітації діалогу». Тренінг провели з метою розвитку спроможностей та навичок впровадження діалогових інструментів для здійснення діалогових ініціатив на місцевому рівні, забезпечення підтримки та сприяння соціальній згуртованості в громадах через об’єднання навколо закладів освіти. Учасники пройшли навчання та розвинули навички асертивності, емпатії та конфліктного менеджменту, опанували вміння налагодження процесу діалогу та фасилітації. За результатами участі у тренінгу отримали сертифікати.
За підсумками проведеної попередньої роботи у проєкті заклади-учасники отримають по 1 тис. євро для створення простору, укомплектування його меблями. Передбачено написання заявки (реалізація ініціативи за результатами діалогу) для отримання гранту у розмірі 2 250 євро.
Загалом проект, який триватиме до березня 2025 року, сприятиме створенню простору для об’єднання мешканців громади та підтримки їх у процесі самоорганізації. А також відновленню та розвитку соціальної згуртованості задля прийняття рішень й реалізації ініціатив, спрямованих на відновлення і розвиток громад.

Інші новини