27o

Калуський індустріальний парк «Калуш індастріал ХАБ» один із п’яти парків обраний ООН з промислового розвитку для надання Міжнародної технічної допомоги для трансформації його в екоіндустріальний

  • 2022.10.06 18:15
    • Громада
  • 713
Калуський індустріальний парк «Калуш індастріал ХАБ» один із п’яти парків (загалом в Україні зареєстровано 55) обраний Організацією Об’єднаних Націй з промислового розвитку для надання Міжнародної технічної допомоги для трансформації його в екоіндустріальний.
????Сьогодні, 6 жовтня, міський голова Андрій Найда взяв участь у зустрічі з координатором проекту UNIDO Антоном Клещовим, Анатолієм Чумичкіним, засновником парку, Вадимом Пасічником, операційним директором, Віталієм Ільчишиним, заступником голови Івано-Франківської ОВА, та Сергієм Подошвою, директором департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури області.
✅Презентований на заході проект «GEIPP Ukraine» реалізується в Україні ООН з промислового розвитку за фінансової підтримки Швейцарської конфедерації в рамках глобальної програми з екоіндустріальних парків. Він передбачає проведення технічного аудиту та розроблення рекомендацій для побудови промислового симбіозу підприємств, проведення навчання з керівниками тощо. В результаті планується досягти зменшення: ????показників викидів СО2 в атмосферу,????споживання викопного палива, електроенергії, хімічних речовин, води.
❗Нагадуємо, що згідно Стратегії розвитку до 2030 року Калуська громада повинна стати екоіндустріальною столицею Західної України. Калуський ІП знаходиться в житловому масиві, тому для нас важливо, щоб інвестиції були «зелені» і щоб такі проекти були зреалізовані.
➡️На даний час у Калуському індустріальному парку кілька релокованих підприємств вже розмістили свої потужності та запустили виробництво, а деяким надали безоплатно площі на зберігання обладнання.
Віримо, що все вдасться!
Інші новини