8o

У Калуській ЦРЛ пройшла теоретична частина науково-практичної школи "Актуальні питання суддинної нейрохірургії"

  • 2022.09.12 17:04
    • Охорона здоров'я
  • 298

  Згідно з підписаним Меморандумом про співпрацю між КНП "Калуська ЦРЛ" і державною установою "Інститут нейрохірургії ім. акад.А.П.Ромоданова Національної академії медичних наук України" в Калуській центральній районній лікарні неврологи, нейрохірурги, судинні хіруги та сімейні лікарі пройшли теоретичну частину науково-практичної школи "Актуальні питання судинної нейрохірургії".

   Науково- практична школа проводиться доктором медичних наук, лікарем-нейрохірургом, керівницею Інсультного нейрохірургічного центру Інституту Литвак Світланою Олегівною та доктором медичних наук, лікарем- нейроофтальмологом, начальником науково організаційного відділу ДУ "ІНХ НАМНУ" Васютою Вірою Анатоліївною.           

   Участь в заході взяла також заступниця міського голови Наталія Кінаш. Як повідомила Наталія Олександрівна, це навчання є одним з підготовчих етапів до запуску ангіографічної установки, завдяки якій у лікарні планується значно покращити діагностування патологій судин головного мозку та здійснення вже найближчим часом складних оперативних втручань з приводу нейрохірургічних патологій за участю провідних фахівців Інституту Ромоданова. Окрім того фахівці Інституту проінформували, що планують щомісячно проводити в нашій лікарні обстеження (огляди) хворих з патологіями судин головного мозку.

Інші новини