9o

Калуський центр соціальних служб провів інтерактивну бесіду для майбутніх матусь на тему: “Декретні виплати у зв’язку з вагітністю та пологами у 2023 році”

  • 2023.02.01 11:16
    • Соціальна сфера
  • 237

        31 січня 2023 року, у рамках роботи консультативного пункту Калуського міського центру соціальних служб в Жіночій консультації, у межах реалізації проєкту “Спільно. Соціальні послуги”, що впроваджується Дитячим Фондом ООН (ЮНІСЕФ) та Консорціумом партнерських організацій за фінансової підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку через Німецький банк розвитку (КfW), фахівцями Центру було проведено інтерактивну бесіду для майбутніх матусь на тему: “Декретні виплати у зв’язку з вагітністю та пологами у 2023 році”.

        В ході проведення заходу, присутні мали змогу отримати вичерпну інформацію щодо особливостей оформлення декретної відпустки та декретних виплат, процедури призначення державної соціальної допомоги при народженні дитини, можливостей оформлення допомоги при народженні дитини, користуючись електронним онлайн-сервісом та подачі документів дистанційно. Майбутніх матусь ознайомили з сумами виплат у 2023 році та грошовим еквівалентом пакунку малюка, а також постановою Кабінету Міністрів України від 30 жовтня 2014 р. № 623, в якій йдеться про здійснення контролю за цільовим використанням державної допомоги при народженні дитини, шляхом проведення вибіркового обстеження окремих сімей, працівниками центру соціальних служб.

      На завершення, присутні отримали інформаційні буклети про психологічну підтримку, а ще – у пам’яті кожного залишилося багато корисної інформації та приємних вражень від зустрічі.

Інші новини