18o

Калуські школярі – лідери всеукраїнського проєкту «Розумний город»

  • 2024.08.26 16:53
    • Громада
  • 42

Віднедавна Калуський ліцей №6 доєднався до всеукраїнського проєкту «Розумний город», що впроваджується компанією «Контінентал Фармерз Груп».


У шкільних приміщеннях старшокласниці разом зі своєю наставницею, вчителькою біології Ольгою Дмитрів, налагодили вирощування мікрозелені (крихітних і дуже корисних паростків гороху, соняшника, редиски, гірчиці, капусти та ін.) Юні агрономи не мають відбою від охочих придбати їхню продукцію. Мікрозелень уже купують понад десяток місцевих закладів харчування. Серед крайніх клієнтів - «Gram» та бар « Під Ясенами». Днями вдало реалізували вирощене під час фестивалю дитячої творчості «Назустріч мрії». Враження ліцеїстів: «Продали майже все. Деякі люди зацікавились і казали, що братимуть на постійній основі. Студенти з Німеччини взяли у нас інтерв’ю для свого фільму. Ми ще поклали банку для ЗСУ, назбирали приблизно 1 200 грн...»
За умовами проєкту 10% від прибутку обов’язково віддається на підтримку Українського війська. Також виручені кошти можна використовувати на розвиток освітнього закладу.
За досить короткий проміжок часу калушани досягли у проєкті вражаючих результатів. Наразі вони очолюють рейтингову таблицю. Загалом у проєкті задіяно 12 навчальних закладів із Тернополя, Львова, Києва, Кривого Рогу, Вінниці, Умані, Хмельницького, Ужгорода.


«За ефективністю - якось прогнозовано Калуш виходить в лідери! Нові школи на старті демонструють часто дуже гарний результат. Молодці! Калуш - ви зробили революцію. Думаю, ми активніше тепер будемо долучати школи з менших міст. Дуже цікавий кейс... Калуш - ваш наступний логічний крок, коли вже всі ЗМІ написали, соцмережі...» - висока оцінка успіху калуських ліцеїстів від керівництва «Контінентал Фармерз Груп».

Інші новини