14o

Калуська скороходка Ганна Шевчук здобула «золото» Кубка України

  • 2023.11.06 11:40
    • Спорт
  • 149
4 листопада на Закарпатті відбулись всеукраїнські змагання зі спортивної ходьби.
   ✅Вихованка калуської школи легкої атлетики Ганна Шевчук, продемонструвавши відмінний результат, стала найкращою в естафеті 4х10 км. Зі здобуттям цього «золота» наша краянка отримала шанси представляти Україну на Олімпіаді-2024 в Парижі не лише в індивідуальному виді ходьби (вона тренуються на дистанції 20 км), а й в естафеті.
   ????Це новий олімпійський вид ходьби, який Світова легка атлетика (World Athletics, всесвітня керівна організація в королеві спорту) вводить замість змагань на 50 км і 35 км. Вперше естафета буде апробована саме в Парижі наступного літа. В естафеті почергово спортсмен і спортсменка долають марафонську дистанцію (42 км 195 м).
  ????Ганна Шевчук є вихованкою відомого калуського тренера Миколи Шевчука. З початку наступного року, з переїздом до обласного центру, вона тренуватиметься в іншого тренера цієї ж СДЮШОР – Віталія Матешка.
  ????Додамо, що скороходка є майстринею спорту України міжнародного класу, членкинею збірної команди України з легкої атлетики. Була учасницею ХХХІІ літніх Олімпійських ігор в Японії.
   ????Вітаємо нашу землячку зі здобуттям «золота» Кубка України і бажаємо нових перемог!
Інші новини