17o

Калуська Рада з питань ВПО взяла участь у Всеукраїнському форумі

  • 2024.08.30 14:08
    • Громада
    • Все для внутрішньо переміщених осіб
  • 45

Днями у Києві відбувся ІІ Всеукраїнський Форум Рад ВПО. Захід зібрав майже 300 учасниць та учасників: урядовців, парламентарів, представників громадського сектору, міжнародних організацій та самих переселенців.



Форум проводився Благодійним фондом «Стабілізейшен Суппорт Сервісез» у партнерстві з Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України за підтримки UNHCR Ukraine - Aгентство ООН у справах біженців в Україні та Ради міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX in Ukraine).

Від Калуської громади на заході була голова ради з питань ВПО при Калуській міській раді Валерія Пруднікова.

– На форумі ми аналізували досягнення переселенців, обмінювалися досвідом та обговорювали, як покращити життя в громадах та розв’язати нагальні проблеми, зокрема щодо пошуку житла й працевлаштування,– зазначає В. Пруднікова. – Також серед іншого на заході презентували відео про 6 успішних історій роботи Рад ВПО, яке підготував благодійний фонд «Стабілізейшен Суппорт Сервісез» у межах проєкту «Підтримка спроможності системи соціального захисту населення щодо реєстрації внутрішньо переміщених осіб», що фінансується Агентством ООН у справах біженців в Україні. Серед цих 6 успішних історій є й історія нашої ради ВПО. Я, зокрема, розповіла про участь у різноманітних навчаннях, створення довідника ВПО, в якому є чимало корисної та необхідної інформації та ін.

До слова, за даними Міністерства соцполітики, наразі в Україні налічується майже 5 мільйонів ВПО.

Ради ВПО — це об’єднання тисяч активних переселенців по всій Україні. Це платформа для взаємодії місцевої влади, ВПО та інших жителів громад.

На сьогодні в Україні створено 25 рад обласного рівня, 114 – районного та 730– місцевого. Загалом це 869 Рад ВПО.

Сильні громади – життєво важливі для добробуту людей і стійкості України. А це неможливо без активного залучення переселенців до життя громад.

Інші новини