10o

«Калуська міська територіальна громада здобула перемогу у проєкті UNFPA «Міста і громади, вільні від домашнього насильства».

  • 2021.05.17 16:43
    • Соціальна сфера
  • 341

Відповідно до офіційної інформації, висвітленої на сторінці Представництва Фонду ООН у галузі народонаселення (UNFPA) в Україні м. Калуш стало партнером проєкту UNFPA «Міста і громади, вільні від домашнього насильства» на 2021-2024 роки, метою якого є посилення спроможності та ролі Калуської міської територіальної громади у розбудові стійких механізмів захисту та надання допомоги постраждалим особам, розвитку мережі якісних спеціалізованих послуг, покращення координації та міжвідомчої взаємодії суб’єктів на місцевому рівні, а також активізації та залучення мешканців Калуської громади до попередження та раннього виявлення таких випадків. 

          Проектна заявка на конкурс була підготовлена та подана управлінням в справах сім’ї, молоді, фізкультури та спорту Калуської міської ради у співпраці з БО «БФ «Крила підтримки».

          Під час конкурсного відбору UNFPA з проміж 117 заявок про участь у конкурсі від міст та територіальних громад серед 15-ти міст-партнерів Проєкту вибрана Калуська міська територіальна громада.

          У рамках співпраці громаді планується надання всебічної підтримки для розбудови муніципальних систем запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі, зокрема у наступному:

  • налагодженні належної координації та взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії насильству на місцевому рівні;
  • створенні та забезпеченні належної діяльності спеціалізованих служб підтримки постраждалих осіб, зокрема притулків, деннихцентрів, кризових кімнат, мобільних бригад соціально-психологічної допомоги тощо;
  • комплексній та спеціалізованій підготовці фахівців з відібраних громад і вивчення досвіду інших міст України у даній сфері;
  • організації та проведенні серед мешканців громади, зокрема серед дітей та молоді, інформаційних кампаній щодо запобігання та протидії насильству, роз’яснення його форм, проявів і наслідків.

           Проєкт «Міста й громади, вільні від домашнього насильства» реалізовується завдяки підтримці урядів Великої Британії та Канади у рамках програми UNFPA з протидії та запобігання гендерно зумовленому насильству.

Інші новини