31o

Калуська міська територіальна громада подала заявку на участь у програмі Екологічного менторства громад

  • 2021.07.09 15:46
    • Громада
  • 685
Українські громади з початком реформи децентралізації влади отримали більше повноважень, однак досвіду для вирішення нагальних проблем багатьом із них бракує. Особливо це стосується проблем забруднення довкілля, для вирішення яких громади потребують знань, допомоги кваліфікованих кадрів та комплексного підходу.
Для цього було започатковано програму Екологічного менторства громад – перший та унікальний для України проєкт такого типу. Це – частина цьогорічної програми Школи лідерів громад, спрямована на поглиблення співпраці з громадами та забезпечення їх довгостроковою підтримкою для вирішення екологічних проблем.
У рамках програми відібрані ментори з питань екології пройдуть безкоштовне навчання та до кінця 2021 року матимуть змогу впроваджувати реальні зміни на місцях і покращувати стан довкілля в одній з громад-учасниць програми.
Участь у даній програмі візьме головний спеціаліст відділу організаційної, оборонної та господарської роботи управління з питань надзвичайних ситуацій Людмила Дзундза, яка пройшла реєстрацію разом з головним спеціалістом загального відділу виконавчого комітету Калуської міської ради Мар’яною Думенко та представить Калуську міську територіальну громаду з метою співпраці з громадами в Україні та отримання консультацій щодо вирішення нагальних екологічних проблем регіону.
Інші новини