17o

КАЛУСЬКА ГРОМАДА ВШАНУВАЛА ПАМ'ЯТЬ ЗАГИБЛИХ ВНАСЛІДОК АВАРІЇ НА ЧОРНОБИЛЬСЬКІЙ АЕС

  • 2024.04.26 17:15
    • Надзвичайні ситуації
  • 61

Біля пам’ятного знаку ліквідаторам аварії на ЧАЕС сьогодні, у 38 річницю з дня трагедії, зустрілися калушани, які у 1986 році стали до боротьби з грізним і невидимим ворогом. Підтримати їх та згадати всіх, хто, на жаль, загинув, під час приборкання атомного монстра прийшли представники громадськості, заступники міського голови Надія Гуш та Богдан Білецький.

Священнослужителі відправили панахиду за тими, хто ціною власного життя рятував світ від пекельного невидимого ворога, за тих, хто пішов із життя опромінений радіацією.

Сьогодні ми приєднуємо свій голос до нестихаючого чорнобильського сполоху, нагадуємо про страхітливі дні тієї вже далекої весни, що ятрять у душах людей незагоєними ранами.

Чорнобильська трагедія залишила свій страшний лік і у нашій громаді. На сьогоднішній день налічується більше 300 осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Серед них - діти, потерпілі, дружини, родини ліквідаторів та учасники ліквідації.

У нашій громаді діють Калуське міськрайонне обʼєднання всеукраїнської громадської організації «Союз ЧорнобильУкраїни» тa громадська організація «Прикарпатбат Чорнобиль».

Очільники «Союзу ЧорнобильУкраїни», «Прикарпатбату Чорнобиль» Василь Кучерак та Ярослав Олійник – ліквідатори чорнобильської аварії у своїх виступах пригадували ті страшні події, як все починалося, який шлях вони пройшли. І від щирого серця бажали всім здоров’я, бо як ніхто розуміють його ціну.

Щира вдячність нашим Героям-ліквідаторам! Без вашого самовідданого героїзму наслідки атомної катастрофи були б набагато гірші!

Інші новини