25o

Калуська громада розпочинає міжмуніципальне партнерство з Садівською громадою

  • 2024.08.07 14:22
    • Громада
    • Міжнародна співпраця та побратимство
  • 33

Меморандум про міжмуніципальне партнерство 7 серпня підписали міський голова Калуша Андрій Найда і голова Садівської громади Іван Крючков.

Документ передбачає всебічну співпрацю.

«Цей візит став знаковою подією, адже врешті ми підписали меморандум про співпрацю, який відкриває нові горизонти для розвитку наших громад, - зазначив міський голова Андрій Найда. -Калуська тилова громада готова бути надійним плечем підтримки. Пріоритетні напрямки нашої співпраці – реабілітація садівських військовослужбовців та оздоровлення їх родин. Це найперше, про що говорять представники сільської ради, коли питаєш їх про основні потреби. Ми вже маємо досвід в оздоровленні дітей із Новогродівки, Попасної, Нікополя. Сподіваємося, що й родини із Саду будуть задоволені. Надалі активно будемо працювати й у інших галузях – культури, освіти, економіки».

Садівська громада знаходиться поруч із Сумами. До неї входить 33 населені пукти, протяжність — 33 км, населення — 12 тисяч. Громада — аграрна.

На її території розташований сільськогосподарський інститут «Північний схід» НАН України, а також дослідне господарство академії.

Упродовж дня делегація із Садівської сільської ради відвідали низку закладів Калуської громади – медичні, освітні, культурні. А також геріатричний центр, ГО «Чисті серця Калуш» та реабілітаційного центру «4.5.0. Прикарпаття». «Сподіваємося, що цей візит стане для наших гостей дієвою платформою для запозичення нашого досвіду в різних сферах життєдіяльності», - підсумував зустріч Андрій Найда.

Детальніше тут

Інші новини