23o

Калуська громада продовжує увічнювати пам’ять загиблих Захисників України

  • 2023.06.28 12:30
    • Громада
  • 159

28 червня на фасаді Калуського ліцею №2 відкрили меморіальні дошки випускникам цього закладу – Григорію Мисюзі та Юрію Ханасу.

Обоє – випускники ліцею №2, обоє пов’язали своє життя із хімією і хімічними виробництвами. Обоє загинули за волю України і наш спокій.

Григорій Мисюга із позивним Грифон – командир мотопіхотного відділення мотопіхотного батальйону 10-ї окремої гірськоштурмової бригади. Народився у Калуші в 1971 році. Тривалий час працював на нафтохімічних товариствах у рідному місті. Досвідчений боєць, який пройшов пекельні бої в АТО біля Попасної, Бахмута, Кримського, Новоолександрівки. Із першого дня повномасштабного вторгнення знову став на захист Батьківщини. 25 липня 2022 року боєць загинув на Донеччині під час стрілецького бою.

Юрій Ханас – стрілець-снайпер третього парашутно-десантного взводу 7-ї парашютно-десантної роти 3-го парашютно-десантного батальйону 25-ї окремої повітряно-десантної бригади. Народився 1985 року у Калуші. Обрав фах хіміка. Навчався у калуському хіміко-технологічному технікумі, а згодом – на кафедрі органічної хімії інституту хімії та хімічних технологій НУ «Львівська політехніка». Працював на нафтохімічному виробництві в Калуші. Після одруження переїхав до Здолбунова Рівненської області. 2 грудня 2022 року Юрія Ханаса призвали на військову службу. А 16 січня цього року він загинув на Луганщині.

Міський голова Калуша Андрій Найда наголосив, що загинули перспективні люди, які могли суттєво докластися до розвитку і розквіту України. Натомість жертовно поклали життя у боротьбі за мирне небо.

Більше про загиблих героїв можна дізнатися, скануючи QR-код на меморіальних дошках.

Вічна пам’ять загиблим героям і доземний уклін за їхній жертовний подвиг!

Інші новини