19o

Калуська громада попрощалася з Героєм Іваном Зембіцьким

  • 2024.04.04 15:27
    • Актуально
    • Громада
    • Герої не вмирають
  • 120
Сьогодні, 4 квітня, полеглого 43-річного Захисника провели в останню путь.

Іван Зембіцький народився в Рогатині, проте згодом разом з сім’єю переїхав до Калуша. Тут закінчив школу, а згодом Вище професійне училище №7.

Служив у Збройних Силах України, а опісля створив сім’ю та працював за кордоном.

З початком повномасштабного вторгнення росії, повернувся до Калуша і добровільно став на захист України.

Боєць самовіддано служив водієм-санітаром медичного пункту 1 батальйону оперативного призначення військової частини Національної гвардії України.

Від травня минулого року вважався таким, що зник безвісти. Родина і вся громада не полишали надії отримати добру звістку про долю Захисника.

Однак, підтвердилися найстрашніші очікування. Солдат Іван Зембіцький загинув 6 травня 2023 року на Донеччині під час виконання бойового завдання зі стримування військової агресії російської федерації.

Сьогодні рідні, друзі, мешканці міста, побратими прийшли віддати шану й схилити голови за найвищу жертву нашого земляка в ім’я вільної і незалежної України. Побратими з Національної гвардії України висловили сім’ї загиблого подяку за хороброго воїна та надійного побратима. Похоронили Героя на Алеї Слави міського кладовища у Калуші під звуки похоронного маршу від духового оркестру Національної гвардії України.

Іван Зембіцький назавжди в історії героїчної боротьби України за вільне майбутнє.

Світла пам’ять і слава Герою Івану Зембіцькому!

Інші новини