19o

Калуська громада під Покровом Пресвятої Богородиці

  • 2024.08.01 15:00
    • Громада
    • Оголошення
  • 52

У вересні відбудеться Проща до Чудотворної ікони Матері Божої Гошівської
Три роки тому з ініціативи міського голови Андрія Найди, його першого заступника Мирослава Тихого та духовенства міста виникла ідея передати Калуську громаду під омофор Матері Божої Гошівської. У вересні 2021 року відбулась перша масова проща калушан до монастиря на Ясній горі, де, зокрема, було освячено хоругву Калуської громади.
Цьогоріч прощу організовують уже вчетверте. Сьогодні, 1 серпня, під головуванням заступниці міського голови Наталії Кінаш відбулась організаційна нарада за участю представників Калуського, Боднарівського і Голинського деканатів Івано-Франківської архієпархії УГКЦ.
Проща триватиме декаду і розпочнеться 6 вересня зустріччю ікони у калуській церкві св. Архистратига Михаїла. Наступного дня прощу очолить Владика Кир Володимир (Війтишин). Планується, що у головному греко-католицькому храмі міста богослужіння триватимуть протягом трьох днів. Далі Чудотворну ікону Матері Божої Гошівської передадуть у Боднарів, а ще через три дні – у Голинь. Опісля ікону повернуть у Гошівський монастир.
Упродовж прощі обов’язково будуть служитися молитви, святі Літургії за всіх українських воїнів, за їхні сім’ї, панахиди за полеглими нашими Захисниками.
В рамках прощі заплановано три тематичні зустрічі з керівництвом і викладачами Українського католицького університету – відомими філософами й богословами. Ці зустрічі будуть скеровані на цільові аудиторії, представникам яких (педагогам, лікарям, соціальним працівникам) особливо непросто зараз, в часі війни, не «вигоряти» на роботі, а підтримувати ментальне здоров’я, гідно виконуючи свій професійний обов’язок.
Детальна програма Прощі Калуської МТГ до Чудотворної ікони Матері Божої Гошівської буде оприлюднена після 12 серпня.

Інші новини